Vit fisk med ärt- och kokossås

Serverar: 4 portioner

Len fisk med en ljuvlig grön sås som serveras med ett tranbärsråris. Använd helst de små fina ärterna och itne de större, då dessa gör såsen lite för grynig. såsen passar fint även till lax och kyckling.

Ingredienser

  • 500-600 g vit fisk, tex. hoki eller sej
  • Tranbärsris
  • 4 portioner råris
  • 40 g torkade tranbär
  • Fling- eller blomsalt
  • Ärt- och kokossås
  • 1 paket små fina ärter, 250 g
  • 1,6 dl kokosmjölk, inte light
  • 2-3 cm färsk ingefära
  • 1 krm chiliflakes
  • Salt
  • Peppar
  • ½ vitlöksklyfta
  • Garnering
  • Färska örter
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda det färdigkokta riset med tranbär och flingsalt.
    2. Låt ärterna tina rejält. Mixa ärterna tillsammans med kokosmjölken, ingefäran skuren i bitar och chilin. Allra bäst går det med en riktig mixer men en stavmixer fungerar också. Salta och peppra och riv tillslut ner lite vitlök.
    3. Koka fisken, antingen i en kastrull eller i mikrovågsugnen, salta och peppra. Servera fisken med riset och såsen, strö lite färka örter över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben