Vit sparris med hollandaisesås
En klassiker i det här sammanhanget!
Ingredienser
Ca 12 stora vita sparrisar
Hollandaisesås
100 g smör
1 äggula
1 msk vatten
1 msk citronsaft
Salt
Malen vitpeppar
Instruktioner
- Börja med såsen. Smält smöret på lägsta värme utan att röra.
- Vispa äggulan och vattnet till hårt skum på svag värme i en rostfri kastrull.
- Ta kastrullen från värmen till tillsätt smöret droppvis under ständig omrörning. Tillsätt inte bottensatsen. Smaksätt med citronsaften, salt och peppar. Såsen ska inte upp på plattan igen.
- Skalqa och koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten 8-10 min.
- Servera sparrisen med såsen och gärna sallad.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Äntligen sparristid!
Nu är den färska sparrisen som allra bäst. Passa på att njuta av de...
Hej! Tack, det var ju lätt som en plätt att vispa ihop denna sås - lade i dragon istället för vitpeppar. Jösses så god såsen blev.