Vit sparris med hollandaisesås

Serverar: 4 portioner

En klassiker i det här sammanhanget!

Ingredienser

  • Ca 12 stora vita sparrisar
  • Hollandaisesås
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Smält smöret på lägsta värme utan att röra.
    2. Vispa äggulan och vattnet till hårt skum på svag värme i en rostfri kastrull.
    3. Ta kastrullen från värmen till tillsätt smöret droppvis under ständig omrörning. Tillsätt inte bottensatsen. Smaksätt med citronsaften, salt och peppar. Såsen ska inte upp på plattan igen.
    4. Skalqa och koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten 8-10 min.
    5. Servera sparrisen med såsen och gärna sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Aurinkuu 20 maj 2011

    Hej! Tack, det var ju lätt som en plätt att vispa ihop denna sås - lade i dragon istället för vitpeppar. Jösses så god såsen blev.

    Relaterade Artiklar

    Äntligen sparristid!
    Nu är den färska sparrisen som allra bäst. Passa på att njuta av de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben