Vita fiskfiléer med räkor på grönsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Det här är ett perfekt recept att laga till många och som passar bra både till vardag och till fest.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 600 g sejfilé
  • 4 portioner ris
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl vatten
  • 200 g skalade räkor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Ta fram en ugnsform (ca 25×25 cm).
    3. Skala och grovriv morötter. Skär zucchini i smala stavar. Skiva lök och champinjoner tunt. Skölj och strimla purjolök.
    4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs löken, purjon, zucchinin, morötterna och champinjonerna i tre omgångar på medelhög värme i 5 minuter/omgång.
    5. Lägg grönsakerna i formen. Skär sejfilé i 5 cm breda bitar och lägg dem ovanpå grönsakerna.
    6. Krydda fisken med 2 krm salt och 1 krm vitpeppar.
    7. Vispa ihop crème fraiche, vatten, dijonsenap, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll såsen över fisken.
    8. Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek i 20 minuter. Koka ris.
    9. Fördela räkor ovanpå när 5 minuter återstår av stektiden.
    10. Servera fisken, räkorna och grönsakerna med riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben