Vitamindessert med blodapelsin

Serverar: 4 portioner

Det här är en god portion C-vitamin, elegant förklädd till dessert med hjälp av kesella, honung och vaniljsocker. Ett bra sätt att förse nära och kära med vitaminer

Ingredienser

  • 6 blodapelsiner
  • 2 1⁄2 dl kesella
  • 1 msk apelsinblomsvatten eller 1 tsk rivet apelsinskal
  • 4 msk honung
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl keso
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 lime
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skölj blodapelsinerna väl. Pressa 3 av apelsinerna. Skala 3 av apelsinerna med kniv så att även det vita följer med. Skär ut fina klyftor mellan hinnorna på 2 apelsiner och skär klyftorna i mindre bitar. Skär den tredje apelsinen i skivor.
    2. Vispa ihop kesella, pressad apelsinsaft, apelsinblomsvatten, honung och vaniljsocker. Blanda ner keso och apelsinklyftor. Smaka av blandningen med kardemumma.
    3. Skölj limefrukten väl och strimla skalet med hjälp av ett zestjärn. Pressa limefrukten och blanda ner 2 msk av limesaften i apelsinkrämen.
    4. Vispa grädden hårt och vänd ner den i krämen. Lägg upp krämen i dessertskålar och garnera med apelsinskivor och limeskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben