Serverar: 4 portioner
Tid: 20 minuter
jättegott
skär köttet i skivor lägg dem på ett serveringsfat hacka ansjovisfileérna blanda dem med den avrunna tonfisken mosa detta med en gaffel tillsätt olivoljan lite isänder rör ner citronsaften och vinet såsens konsistens ska vara ungefär som tunn majonäs tillsätt om så behövs lite grädde smaksätt såsen med hackad kapris och peppar häll såsen över köttet och garnera med kapris och citronskivor vill man inte ha kapris ta då klippt persilja serveras med kokt potatis bröd och en sallad smaklig spis !
Hade denna rätt på dotterns dop. Först frynte folk på näsan, kött med fisksås (fy fan ungefär) Sen stod dom i kö för att få mer, itne minst av såsen. Denna rätten är ljuvligt god, den smälter i munnen o smakkombinationen är kanon!!! Enda skillnaden är att jag använde fläskfile istället (blev lite billigare :) ) jag serverade oxå detta till en couscous-sallad som jag tyvärr slarvat bort receptet på. Men couscousen tillagades inte på spis utan salladen gjordes dagen innan, i med grynen och den tillagade sej själv. Det var typ tomat, sallad, gurka, rödlök. Kanske lite vitlök med. På med olivolja och vinäger. Fruktansvärt gott :)
Älskar såsen som får en klar femma! Tog sardeller i stället för ansjovis.