Vitello Tonnato med fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Enligt Zetas recept, supergott!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk Extra virgin olivolja
  • 2 vitlöksklyftor finrivna eller pressade
  • 1 kvist rosmarin plockad och hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Rucola (till garnering)
  • Sås
  • 1 burk tonfisk i olja (200g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 äggula
  • 3 msk kapris
  • 1 msk av kaprislagen
  • Några basikablad
  • Några persiljeblad
  • 3 msk pressad citron
  • 1 dl Extra virgin olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor. Krydda filén med olivolja, vitlök, citronskal, rosmarin, salt och peppar. Bryn i stekpanna runt om tills den fått fin färg. Stek klart i ugn på 100 grader till 62 grader innertemperatur. Det tar ca 25 minuter. Köttet ska vara lätt rosa men köttsaften ska vara klar. Låt svalna.
    2. Tonfisksås: Häll av oljan från tonfisken. Mixa samtliga ingredienser utom rucolan till en slät sås med en mixerstav eller i en hushållsassistent. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar. Servera till köttet.
    3. Skiva köttet tunt och servera med rikligt av den kalla tonfisksåsen. Garnera med rucolabladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben