Vitello tonnato på fläskfilé

Serverar: 16 portioner

Ska egentligen vara kalvfilé som mamnet vitello säger med här har vi lagat med fläskfilé som passar lika bra till den goda tonfiskröran.

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé, putsad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk + 1krm salt
  • 2 krm + 1 krm svartpeppar
  • 1 burk tonfisk i olja (185 g)
  • 4 msk majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 liten burk cocktailkapris (á 140 g)
  • 100 g inlagd paprika, strimlad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Bryn fläskfilén i olivoljan. Salta 1 tsk och peppra 2 krm. Lägg den på ett ugnsäkert fat och stek mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 68 grader. Låt kallna.
    2. Kör tonfisk, majonnäs och vitlök i en matberedare. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar.
    3. Skär upp fläskfilén i puckar och garnera med tornfiskcréme, kapris och inlagd paprika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben