Vitkålsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god vegetariskt mat.

Ingredienser

  • 4 msk olivolja
  • ½ msk stark senap
  • ½ färsk ingefärsrot
  • 4 potatisar
  • 500 g spenat
  • 200 g fetaost
  • ½ dl yoghurt
  • 2 st morötter
  • 500 g vitkål
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk maizena
  • Instruktioner

    1. Finhacka vitlök, tärna morötter, potatisen och fetaosten.
    2. Riv ingefära, strimla vitkålen och hacka spenaten. Fräs vitlöken i olivoljan tillsätt morötterna, potatisen, vitkålen och ingefäran. De ska inte få färg.
    3. Häll på vatten tills det täcker grönsakerna och låt koka upp.Sänk värmen och småkoka tlls grönsakerna mjuknat.
    4. Tillsät spenat, senap, yoghurt, salt och peppar. Reda av med maizena. Servera med ris. Lycka till.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 30 min
    3-4
    9

    Kommentarer (1)

    anvandarnamn 23 augusti 2011

    Det blev väldigt smaklöst och tråkigt. Tyvärr. Känns som det fattas massa kryddor eller att samtliga bör dras upp. Dessutom stod det inte vad man skulle göra med fetaosten. :-/

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben