Vitkålsgryta med färs

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel, snabb och relativt billig färsgryta.

Ingredienser

  • 4 hg fläsk eller blandfärs
  • 6-7 dl vitkål
  • 4-5 dl buljong
  • 1 tsk salt
  • svart eller vitpeppar
  • Instruktioner

    Smält lite matfett i en gryta eller panna och " smält " den skurna vitkålen så den blir lite mjuk . Lägg lite av den i botten av en gryta, lägg på klickar av färsen. Du kan ta färsen med en sked direkt ur förpackningen. Krydda med salt och peppar lägg på ett lager vitkål. Fortsätt så att översta lagret blir kål. Häll på buljongen och låt grytan koka 15 - 20 min eller tills färsen är genomkokt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben