Färs- och vitkålsgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Mums!! Smakar lite som kålpudding fast en snabb variant!

Ingredienser

  • 1/4 dels vitkålshuvud
  • 500 gram köttfärs (vilken man vill gott med vilt)
  • 1 lök, gul eller röd
  • 2 stora morötter
  • 4 potatisar
  • 2 msk sirap
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljong tärning
  • Salt
  • Peppar
  • Margarin
  • Instruktioner

    1. Strimla lök och vitkål, fräs tillsammans med köttfärsen.
    2. Lägg i buljongtärningen , sirapen och vattnet, låt puttra en stund lägg i morötterna delad i stora bitar. Låt koka en ½ timme, lägg i potatisen den sista stunden delad i 4 delar eller i bitar som man vill ha.
    3. Jättegod med knäckebröd till!!! Lycka till!!

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    1
    4.6
    1 h 30 min
    3-4
    9

    Kommentarer (1)

    lena4 6 april 2009

    Jättegod ! Smakade som kålpudding som du sa. Snabbare att göra. Jag kokade potatis till och så käkade vi lingonsylt till oxå. Kommer jag att göra fler gånger.Familjen ger en 4.a i betyg. Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben