Vitkålsgryta med senap och färs

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Har bjudit många på denna rätt och alla vill skriva av receptet. Var jag fått det ifrån har jag ingen aning om, det finns i mitt receptblock som varit med sedan 80-talet.

Ingredienser

  • Färsröran
  • 400 g blandfärs
  • 1 lagerblad, 1 stort eller flera små
  • 3-5 svartpepparkorn
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk dill
  • 1 liten burk crème fraiche, 2 dl
  • Salt
  • Kålröran
  • 1 litet vitkålshuvud
  • 3-5 kryddpepparkorn
  • 3-4 dl buljong
  • 1 tsk skånsk senap
  • 1 msk olja
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ansa och strimla vitkålen. Lägg i en stor gryta tillsammans med buljong. Täck knappt kålen med vatten. Lägg i kryddorna och senapen. Koka tills kålen är lagon mjuk och mesta vätskan kokat in.
    2. Fräs färsen under tiden. Blanda ner crème fraiche, senap och dill. Låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Blanda samman allt i stora grytan. Om det blir för lite sås kan man ta ännu en burk crème fraiche, men då måste man öka på senapen och lite mer kryddor annars blir det lite lamt.
    4. Servera med pressad potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben