Vitkålsstuvning med stekt fläsk
Serverar:
4 portioner
Passar även med köttbullar till
Ingredienser
1/2 vitkålshuvud (ca 500 g)
2 dl crème fraiche
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 dl hackad persilja
400 g stekta skivor rimmat fläsk
Instruktioner
Skölj och strimla vitkålshuvudet. Koka strimlorna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.
Mät upp 1-2 dl av kokvattnet och häll i kastrull. Rör ner crème fraichen. Koka upp.
Rör ner vitkålen. Smaka av med svartpeppar och salt. Häll i persiljan.
Servera vitkålen med stekta skivor rimmat fläsk. En grov brödskiva är gott till.
Liknande recept
Raggmunk med stekt fläsk och lingon
4.4
4
7
Stekt fläsk med löksås
6
3
Stekt fläsk med löksås.
4.3
20 min
4
Bruna bönor med stekt fläsk eller...
3
4
2
Steka ris med thai fläsk
5
30 min
2
3
Kycklingbröst med stekta kantareller och parmesan
5
4
1
Stekt sjötunga med lime
35 min
4
Kinagryta fläsk med bambuskott
4.6
30 min
4
46
Stekt makrill i grädd och dillsås.
5
1 h
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!