Vitkålsstuvning med stekt fläsk

Serverar: 4 portioner

Passar även med köttbullar till

Ingredienser

  • 1/2 vitkålshuvud (ca 500 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 dl hackad persilja
  • 400 g stekta skivor rimmat fläsk
  • Instruktioner

    1. Skölj och strimla vitkålshuvudet. Koka strimlorna i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.
    2. Mät upp 1-2 dl av kokvattnet och häll i kastrull. Rör ner crème fraichen. Koka upp.
    3. Rör ner vitkålen. Smaka av med svartpeppar och salt. Häll i persiljan.
    4. Servera vitkålen med stekta skivor rimmat fläsk. En grov brödskiva är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben