Vitlöks- och salviaspäckad majskyckling med sallad på spetskål och äpple

Serverar: 4 portioner

Tvkocken Tina gjorde det här på sin resa genom Sverige, det här var i Skåne.

Ingredienser

  • 4 st majskycklingbröst med skinnet kvar
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 10-12 färska salviablad
  • Salt
  • Peppar
  • Smör och matolja till stekning
  • Sallad
  • ½ spetskålshuvud
  • 2 äpplen
  • 10 rädisor
  • 1 rödlök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • ½ dl russin
  • 2 ½ msk rostade sesamfrön
  • Smör för stekning
  • Matolja för stekning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Stick in den skivade vitlöken och salvia under skinnet på kycklingen. Bryn kycklingen i stekpanna med skinnsidan nedåt i 5-7 minuter. Skinnet ska bli gyllenbrunt.
    2. Sätt därefter in kycklingen i ugnen i ca 20 minuter. Skiva kålen, bryn den i smör och olja tills den blir gyllenbrun. Lägg upp den i en skål.
    3. Skiva äpplena och rädisorna, blanda med kålen. Hacka löken och blanda ner även den. Ringla över lite rapsolja och balsamvinäger. Strö över russinen och sesamfröna. Smaksätt med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben