Vitlöksdoftande viltgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En härlig gryta från en god vän.

Ingredienser

  • 1 gul eller röd lök
  • 1 fänkålsstånd
  • 2 msk margarin
  • 1 paket ren-, hjort- eller älgskav
  • ca 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 buljongtärning
  • 1/2 kryddmått svartpeppar
  • ca 100g vitlöksost
  • Instruktioner

    1. Skala, dela och skiva löken tunt. Skölj, dela och skiva fänkålen. Smält lite av fettet i en stekpanna och fräs lök och fänkål tills de blir mjuka utan att de tar färg. Lägg över i en gryta.
    2. Hetta upp resten av fettet. Lägg i det frysta viltskavet och lossa skivorna allteftersom de tinar. Lägg över dem i grytan.
    3. Tillsätt vatten, buljongtärning och peppar. Koka under lock ca 5 min. Stäng av värmen och klicka ner osten och låt den smälta i grytan.
    4. Rör om och smaka av. Servera med kokt, gärna pressad, potatis och en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben