Vitlöksmarinerat surt lantbröd

Väldigt gott bröd som kan ätas som snacks

Ingredienser

  • 1 limpa surt mörkt lantbröd
  • 1 l rapsolja
  • 2 hela vitlökar
  • salt (vid behov)
  • Instruktioner

    Pressa vitlöken i oljan skär brödet i c 1 *1 cm strimlor och lägg bröden i oljan så att oljan täcker bröden. Lättast är det det att lägga allt i en påse. Låt sedan allting ligga i "marinad" i åtminstone ett dygn för att få en stark vitlökssmak. Efter marineringen så häll bort så mycket olja som möjligt och sprid ut bröden på en ungsplåt. Lägg in plåten i en 200 grader varm ugn i c 30 minuter eller tills bröden börjar bli lite krispiga

    Liknande recept

    4.4
    1 h 25 min
    10
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben