Vitlökspasta med chili

Serverar: 4 portioner

En lätt, snabb och god pasta. Den består av två olika sorters pasta som smaksätts med vitlök och chili.

Ingredienser

  • 250 g ljus, smal pasta
  • 250 g grön, smal pasta
  • Salt
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 knippa persilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg ner de båda pastasorterna i vattnet och koka enligt paketets anvisningar.
    2. Dela chilifrukten på längden och ta bort kärnor och stjälk. Skölj chilifrukten i kallt vatten och hacka den fint.
    3. Ta persiljebladen från stjälkarna och hacka dem grovt. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i tunna skivor.
    4. Hetta upp olja och matfett i en kastrull. Tillsätt vitlök, chilifrukt och persilja. Fräs upp på svag värme under omrörning ca 3-4 minuter. Krydda med salt.
    5. Låt pastan rinna av och blanda ner vitlöksoljan. Blanda väl. Lägg upp pastan i en uppvärmd skål och servera tillsamans med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nilha 7 september 2009

    Väldigt enkelt! Gjorde med bara en sorts pasta eftersom jag bara hade det hemma. Åt med soltorkade tomater i olja och inlagda vitlöksklyftor till vilket höjde smaken ytterligare. Kommer fortsätta göra varianter av den här maten!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben