En riktig läckerbit för vitlöksälskare. Spetten är dessutom väldigt lätta att göra. Grilla dem i ugnen eller på utegrillen.
Ingredienser
16 färska jätteräkor
2½-3 msk olivolja
3/4 dl torrt vitt vin
4 stora vitlöksklyftor
Garnering
Gräslök eller dragonblad
Dessutom
4 träspett
Instruktioner
Skala räkorna och ta bort tarmen och huvudet. Låt den sista biten av skalet (stjärten) sitta kvar.
Blanda olivolja, vin och krossad vitlök i en skål. Blanda väl.
Lägg räkorna i skålen, rör om så att alla räkorna täcks med marinad. Täck över och låt marinera i kylskåpet minst 1 timma. Blötlägg under tiden träspetten i vatten så att de inte bränns vid grillningen. Värm upp ugnsgrillen på högsta värme eller gör iordning utomhusgrillen.
Trä räkorna på spetten. Lägg spetten på ett grillgaller eller en plåt som har klätts med aluminiumfolie. Placera gallret ca 7 cm under grillen, pensla med marinaden och grilla 2-3 minuter. Grilla tills räkorna är rosafärgade, vänd en gång och pensla med marinad. Servera spetten överströdda med klippt gräslök eller färska dragonblad.