Vitlökssoppa med kantareller

Serverar: 4 portioner

En len soppa som är en perfekt inledning till en middag.

Ingredienser

  • 9 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl grädde
  • 4 salviablad
  • 2 dl vitt vin
  • 2 tsk grönsaksbuljongpulver
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Redning
  • 2 msk Maizena
  • Tillbehör
  • Smörstekta kantareller
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlök och den gula löken. Rosta vitlöken gyllenbrun i olivolja.Lägg ner den gula löken mot slutet. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i c:a 10 minuter.
    2. Mixa och sila soppan. Smaka av med salt och peppar. Red av till lagom tjocklek.
    3. Lägg kantareller i 4 djupa tallrikar och häll sedan på soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben