Vitlöksspäckad falukorv

Den blev väldigt omtyckt här hemma.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 2-3 vitlöksklyftor i strimlor
  • 1 liter stark tärningsbuljong
  • 4 vitpepparkorn
  • Svartpeppar
  • 1 burk krossade tomater
  • Ev lite vatten
  • Till servering
  • Persilja
  • Kokt potatis
  • Kokt broccoli
  • Färska tomater
  • Instruktioner

    1. Dra skinnet av falukorven. Stick små hål här och var och späcka med strimlor av skalade vitlöksklyftor.
    2. Koka upp buljongen och de krossade tomaterna, lägg i pepparkorn och lägg ner korven. Buljongen skall täcka.
    3. Sjud under lock i 18-20 minuter. Ta upp korven och skiva den.
    4. Lägg den sedan tillbaka i buljongen. Hyvla över ganska rikligt med färsk pepparrot. Strö över persilja.
    5. Servera med kokt potatis, kokt broccoli eller annan grönsak samt färska tomater i klyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 8 oktober 2008

    Vitlök och falukorv var helt ok.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben