Vitlöksspäckad falukorv
Den blev väldigt omtyckt här hemma.
Ingredienser
500 g falukorv
2-3 vitlöksklyftor i strimlor
1 liter stark tärningsbuljong
4 vitpepparkorn
Svartpeppar
1 burk krossade tomater
Ev lite vatten
Till servering
Persilja
Kokt potatis
Kokt broccoli
Färska tomater
Instruktioner
Dra skinnet av falukorven. Stick små hål här och var och späcka med strimlor av skalade vitlöksklyftor.
Koka upp buljongen och de krossade tomaterna, lägg i pepparkorn och lägg ner korven. Buljongen skall täcka.
Sjud under lock i 18-20 minuter. Ta upp korven och skiva den.
Lägg den sedan tillbaka i buljongen. Hyvla över ganska rikligt med färsk pepparrot. Strö över persilja.
Servera med kokt potatis, kokt broccoli eller annan grönsak samt färska tomater i klyftor.
Liknande recept
Falukorv med dillsås
3.3
30 min
4-6
4
Wokad falukorv med Mrs Cheng's Wok Sauce
4.6
4
4
Örtgratinerad falukorv
4.1
4
9
Spenat & ost gratäng med falukorv
4
35 min
5
3
Falukorv med krämiga grönsaker
4
2
1
Muskotstuvade makaroner med falukorv
4
2
2
Falukorv med rotsaker och senapssås
30 min
4
Ungstekt falukorv med pepparrotssås
4
30 min
4
1
Falukorv i ugn med skinkost
4.5
30 min
4-6
12
Kommentarer (1)
begeanka
8 oktober 2008
Vitlök och falukorv var helt ok.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Vitlök och falukorv var helt ok.