Vitlöksspäckad sej

Serverar: 6 portioner

Gott att lägga på grillen!

Ingredienser

  • 900 g sejfilé med skinnet kvar
  • 6 vitlöksklyftor
  • Marinad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Raspat skal och saften av 1 citron
  • 1 dl finhackad schalottenlök
  • 1 dl finhackad dill och persilja
  • 1 ½ dl rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i lagom stora portionsbitar, cirka 150 g per bit. Ta en liten vass kniv och skär åtta fickor på skinnsidan. Skala vitlöksklyftorna och dela varje klyfta i åtta tändsticksstora bitar.
    2. Stoppa en bit i varje ficka. Lägg fisken på ett fat och häll på marinaden. Låt marinera i minst 4 timmar.
    3. Grilla fisken cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben