Vitlöksspäckad älgstek

Serverar: 6-8 portioner

För köttälskare som gillar vitlök

Ingredienser

  • 1-1,5 kg älgstek
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • torkad rosmarin
  • salt och peppar
  • smör och olja att steka i
  • Instruktioner

    Späcka steken med vitlök ( klyftorna delas på 3) stick in en kniv och stoppa in vitlöksbitarna Bryn steken Lägg den i en ungsfast form och salta,peppra och smula sönder rosmarinen runt om Stek på 175C med termometer tills den når 68 C Slå in den i folie och låt den vila lite 10 -15 min (Man kan reda av köttspadet till en sås. Tillsätt lite grädde eller mjölk)

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    joeblack798 8 november 2008

    Halloj detta blev för b..... gott barnen älskade det med klyftpotatis till En 5 poängare!

    Doggeliten 13 december 2010

    Mums, det var gott och enkelt på riktigt..

    Forsen 8 januari 2011

    Hej, så oväntat gott med vitlök/rosmarin till älgkött! blev en smarrig sås av skyn och grädde, gillades av alla i familjen. 5+ :)

    ninaez 21 februari 2011

    Detta var en riktigt mumsig stek....rekommenderas till alla som lessnat på sin "vanliga" stek . Vi hade kokt potatis till . Kommer att göra den många fler gånger.

    Anders66 7 oktober 2011

    Har gjort den förut och ska göra denna i kväll & tror de blir mumma :) Helt klart supergod.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben