Vitlöksspäckad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Underbart gott, med förutsättning att man gillar vitlök.

Ingredienser

  • 600 gram fläskfilé
  • 3-5 vitlöksklyftor
  • Grillkrydda
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till stekning
  • 1 dl vatten
  • Sås
  • 3 dl grädde
  • 1msk soya
  • lite maizena redning (mörk)
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. dragon eller rosé peppar
  • Instruktioner

    1. Ansa filén fri från hinnor och senor. Skär små snitt i filéen med jämna mellan rum, runt om.
    2. Skala och dela vitlöks klyftorna i mindre bitar och tryck in i snitten på filén.
    3. Bryn filén så den får färg runt om och krydda. Slå sedan på vattnet och låt puttra under lock, tills filéns innertemperatur är ca 70 grader.
    4. Låt den ligga och vila, ca 5 minuter, innan den skärs upp.
    5. Under tiden vispa du ur stekpannan med grädden, red och krydda såsen och lår puttra i några minuter.
    6. Servera med krämig potatisgratäng eller klyftpotatis och en härlig sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben