Vitlökstorsk i ugn

Serverar: 4 portioner

Detta är en rätt för vitlöksfrälsta. Vitlöken blir mild och god i smaken.

Ingredienser

  • 1 hel urtagen torsk ca 1,2 kg
  • Salt
  • Peppar
  • 20 vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 2 lagerblad
  • 1 knippa färsk timjan
  • 1 knippa persilja
  • 1 dl mild vitvinsvinäger
  • 0,5 dl grädde
  • Instruktioner

    Skölj torsken i kallt vatten och gnid in den med salt både ut och invändigt. Låt den ligga och dra en stund. Fyll torskens mage med vitlöksklyftor, 25 g smör, lagerblad, timjan och persilja. Peppra lätt hela fisken. Sätt ungnen på 225 grader. Lägg torsken på ett smort ungsfast fat med buken nedåt. Klicka på resten av smöret. Tillaga i ugn ca 30-40 minuter. Tillsätt grädde och vinäger efter 15 minuter. Ös fisken ofta. Torsken ska få fin stekyta och en fena lossna lätt när den är färdig. Servera torsken med skyn, vitlöksklyftorna, potatis och en sallad.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben