Vitt Bröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 27 minuter

Ett underbart recept på vitt bröd

Ingredienser

  • 25 gram smör
  • 25 gram jäst
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjölk eller vatten
  • 1,5 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull.
    2. Häll i vattnet (vilket jag föredrar istället för mjölk). Se till att vätskan är fingervarm innan ni smular i jästen. Rör om så att jästen bandas ut ordentligt
    3. Blanda ihop mjölet och saltet. Häll i delar av vätskan i mjölet och blanda.
    4. Häll i resterande mängd vätska efter ett tag och blanda.
    5. Knåda brödet och tillsätt försiktigt mer mjöl tills det inte klibbar så mycket.
    6. Vitt bröd ska egentligen jäsa 2 ggr.
    7. Men det blir lika bra om man fördelar brödet direkt ner i formarna när du knådat klart. Glöm ej att smörja formarna.
    8. Sätt på ugnen på ca 180 grader (varmluftsugn).
    9. Låt dessa jäsa på spisen (lite varmare än rumstemperatur) i ca 45 min.
    10. Pensla brödet med vatten innan du sätter in dem i ugnen In med brödet i ugnen i ca 27 minuter.
    11. 27 min senare tar du ut dem och låter dem svalna ner en 30-60 min innan du provsmakar.
    12. Lycka till

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Löksoppa med gratinerade ostbröd
    En höstklassiker döljer sig under detta spröda lock av bröd och ost...

    Vitlök
    Vitlök - älskad och hatad. Oavsett vilket är den på många sätt välg...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben