Vol-au-vent med krabb och champinjonstuvning

Serverar: 4 portioner

mammas sparade urklipp

Ingredienser

  • 1 vol-au-vent (köpt)
  • Fyllning
  • 140 g krabba (på burk)
  • 200 g champinjoner (i bitar på burk)
  • 3 msk margarin eller smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl spad (krabbspad + champinjonspad + mjölk)
  • 1-2 dl grädde
  • Dill (finklippt)
  • Instruktioner

    Vol-au-vent är ett bakverk - smördegsbotten med "galler" som värms i ugnen efter anvisning på förpackningen. Den serveras med en god varm fyllning. Sila av spadet från krabban och champinjonerna. Mät det. Fräs matfettet och champinjonerna. Strö på mjölet och späd med vätskan. Låt koka någon minut. Rör i grädde så att stuvningen blir lagom tjock. Finfördela krabban i stuvningen och låt den bli varm. Smaka av med dillen. Fyll den värmda vol-au-venten med stuvningen och servera den genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben