Krabb och musselgratinerad fisk

Serverar: 4 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 600 g färsk eller fryst kolja eller torsk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Gratängsås
  • 1 brk krabba, ca 200 g eller 1 brk musslor i vatten, ca 225 g
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl spad från fisk och skaldjur
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Tina fryst fisk något. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vik de färska fiskfiléerna dubbla eller skär fislblocket i ca 2 cm breda bitar. Lägg fisken i smorda portionsformar eller i en stor smord ugnsäker form. Salta och peppra. Täck formen med aluminiumfolie. Koka i ugnen, 20-25 minuter.
    3. Ta ut fisken. Höj ugnsvärmen till 250 grader.
    4. Ta bort broskbitarna på krabban. Häll av och spar spadet från musslorna. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och rör om. Späd med spadet som bildats i formen och spadet från skaldjuren eller lite vatten, sammanlagt 1 dl.
    5. Tillsätt grädden. Låt såsen koka 3-5 minuter. Blanda försiktigt ner skaldjuren. Smaksätt ev med salt och peppar.
    6. Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i ugnen ca 10 minuter. Servera med potatismos och sallad.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben