Crêpes med champinjonstuvning

Serverar: 4-5 portioner

Lätt att göra!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl tunn grädde
  • 2 dl mjöl
  • 3 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 msk smält smör eller margarin
  • Fyllning
  • 400 g färska champinjoner
  • 2 msk smör, ev mjölkfritt
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde eller sojagrädde
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • ½ msk soja
  • ½ dl dill, finhackad
  • Instruktioner

    1. Vispa upp ägg och grädde. Tillsätt mjöl och salt och rör smeten jämn. Rör ner mjölken och det smälta matfettet. Grädda plättarna och lägg dem åt sidan tills du gjort fyllningen. Fördela fyllningen i pannkakorna och rulla ihop. Lägg pannkakorna i en form och strö över lite riven ost. Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter.
    2. Följ grundreceptet för crêpes och gör fyllningen enligt följande:Skiva champinjonerna och fräs dem i smör. Pudra över mjölet, rör om och späd med buljong och grädde. Tillsätt salt, peppar, soja och dill. Låt småkoka ca 15 minuter. Lägg ca 1 1/2 msk fyllning på varje färdiggräddad pannkaka och rulla ihop den. Servera omedelbart eller gratinera dem enligt grundreceptet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben