Vorschmack, Påskalammet annorlunda

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Ett ovanligt recept på fårkött, rätt arbetsdrygt, men ack så gott. Sägs vara Marskalken av Finlands- C.G Mannerheims-livrätt.

Ingredienser

  • 500 gr lammfärs
  • 1 stor gul lök
  • 2 matjessillfile´r
  • 1 burk anjovis , ca 80 gr
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 1 liten burk tomatpure´
  • vitpeppar
  • ca 1 dl smetana ( i nödfall creme fraiche )
  • Instruktioner

    Fräsköttet, bryn löken lätt.Sill och anjovis skärs i bitar, kör i matberedare. Smaksätt med den pressade vitlöken, tomatpure´, Tillsätt smetanan. Låt allt mogna i ugnen, ca en halv timme i 225 grader. Vorschmaken blir som bäst om den får svalna och " mogna " ett dygn. Till servering: finhackad saltgurka ( kryddgurka kan också användas ) Finhackad inlagd rödbeta och smetana. Ugnsbakad potatis smakar också gott till denna kalasrätt som förövrigt också passar utmärkt till vickning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben