Whiskymarinerad tjälknöl

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 timmar

Denna ligger klart högt på 10-topplistan. Funkar alltid, vare sig det är söndagsmiddag eller fest.....

Ingredienser

  • 700 g Rostbiff (fryst. Även älgstek går bra)
  • Lag
  • 8 dl Vatten
  • 2 dl Whiskey
  • 1 dl Salt
  • 1 msk Socker
  • 1 tsk Svartpeppar (grovmald)
  • 1 krm Chilipulver
  • 2 krm Senapsfrö
  • 1 Lagerblad
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt in i ugnen på 75°C. Lägg den frysta steken i en ugnsfast form. Låt steken stå i ugnen i cirka 8 timmar, tills innertemperaturen är 60°.
    2. 2. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull, låt koka upp och sedan kallna. Lägg den varma steken, när den är klar, i den kalla lagen. Låt köttet ligga i lagen i kylskåp i 4 timmar. Om köttet ligger längre i lagen blir den alldeles för salt.
    3. 3. Skär sedan upp köttet i tunna skivor och servera med whiskysås, svartvinbärgelé och kokt potatis.

    Liknande recept

    4.9
    20-25
    6

    Kommentarer (4)

    Forsen 6 februari 2008

    Riktigt god variant på tjälknöl! Testlagade en bit älgkött inför min kommande 40-års fest, supergod, jag kommer att servera hälften "vanliga knölar" och hälften "Whiskey-knölar", blir spännande att se vad som försvinner först...........

    VVS-HAKAN 31 mars 2010

    hur fixar man till whiskysåsen ??

    Kullen19 22 februari 2014

    Gjort denna några gånger och måste säga att denna är snäppet bättre än vanlig tjälknöl... :) en absolut favoriträtt som åter igen kommer att serveras i morgon

    Tony 22 november 2017

    Gör på lördag

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben