Denna ligger klart högt på 10-topplistan. Funkar alltid, vare sig det är söndagsmiddag eller fest.....
Ingredienser
700 g Rostbiff (fryst. Även älgstek går bra)
Lag
8 dl Vatten
2 dl Whiskey
1 dl Salt
1 msk Socker
1 tsk Svartpeppar (grovmald)
1 krm Chilipulver
2 krm Senapsfrö
1 Lagerblad
Instruktioner
- 1. Sätt in i ugnen på 75°C.
Lägg den frysta steken i en ugnsfast form. Låt steken stå i ugnen i cirka 8 timmar, tills innertemperaturen är 60°.
- 2. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull, låt koka upp och sedan kallna. Lägg den varma steken, när den är klar, i den kalla lagen. Låt köttet ligga i lagen i kylskåp i 4 timmar. Om köttet ligger längre i lagen blir den alldeles för salt.
- 3. Skär sedan upp köttet i tunna skivor och servera med whiskysås, svartvinbärgelé och kokt potatis.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Riktigt god variant på tjälknöl! Testlagade en bit älgkött inför min kommande 40-års fest, supergod, jag kommer att servera hälften "vanliga knölar" och hälften "Whiskey-knölar", blir spännande att se vad som försvinner först...........
hur fixar man till whiskysåsen ??
Gjort denna några gånger och måste säga att denna är snäppet bättre än vanlig tjälknöl... :) en absolut favoriträtt som åter igen kommer att serveras i morgon
Gör på lördag