Wienerschnitzel

Serverar: 4 portioner

Wienerschnitzlar dubbelpaneras alltid för att bli riktigt saftiga. Kalvköttet kan ersättas med fläskschnitzlar om butiken inte är så välsorterad.

Ingredienser

  • 800 g skinkschnitzel (800 gram är ungefär 4 stycken)
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • Smör och olja till stekning
  • 8 st små ansjovisfiléer
  • 1 st citron
  • 1 dl kapris
  • 2 knippen persilja
  • Sås
  • 2 dl kalvfond
  • 1 lök
  • 1 dl öl
  • 1 msk kaprisspad
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala och skär potatisarna i tärningar och stek dem med smör i en stekpanna. Lägg sedan upp potatisen i en form och ställ in i ugnen så att den steks klart under tiden köttet och såsen tillagas.
    2. Banka köttet tunt (gärna mellan plastpåsar) och vispa upp ägget. Måtta upp mjölet i en skål, häll ägget i en annan och ströbrödet i en tredje.
    3. Vänd alla köttbitar i varje skål - först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet. Stek sedan köttet i ganska mycket fett - gärna smör och olja blandat.
    4. Såsen kan puttra vid sidan om: Skala och hacka löken fint och fräs den i smör. Tillsätt ölen, kalvfonden och eventuellt lite vatten. Krydda med spad från kapris, salt och peppar.
    5. Lägg på kapris på ansjovisfiléerna och rulla ihop dem. Servera schnitzlarna med den stekta potatisen, en skiva citron, persilja och kaprisansjovisen. Servera gärna till råstekt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evaldo 30 januari 2008

    Jag måste ha Schnitzlar snart ser jag. Mums.

    Bappi 12 februari 2014

    Ingen anjovis, ingen kapris eller citron. Svampsås blev det istället. Fy så goda dessa schnitzlar blev plus potatisen.Full pott med poäng/ kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben