Wienerschnitzel
Serverar:
4 portioner
Mmmmm
Ingredienser
4 skivor kalvinnanlår (ca 600 g)
½ dl vetemjöl
2 ägg
1½ dl ströbröd
Salt
Vitpeppar
Till stekning
125 g smör
Garnering
Citron
Ansjovis
Kapris
Instruktioner
Banka ut kalvskivorna lätt med handen eller något redskap så de blir riktigt tunna. Krydda med salt och peppar.
Doppa köttet i vetemjöl så det fastnar ett tunnt lager runt hela skivorna.
Vispa ihop äggen lätt och doppa köttet i det. Doppa det till sist i ströbrödet.
Bryn smöret på medelhög värme och lägg köttskivorna i det. Stek dem några minuter på båda sidor.
Garnera med citronskivor, ansjovis och lite kapris.
Servera med ärtor och skivad potatis.
Liknande recept
Falsk wienerschnitzel
30 min
4
Wienerschnitzel
4.9
4
6
Wienerschnitzel
3
30 min
4
1
Wienerschnitzel av fläskfilé
4.3
4
2
Wienerschnitzel
1 h
4-6
Wienerschnitzel med ärtor och klyftpotatis
4
Kickis österrikiska potatissallad
4.5
1
Panerad stekt zucchini
2-3
Schnitzel á la Jack
5
15 min
1
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!