Wienerschnitzel

Serverar: 4 portioner

Mmmmm

Ingredienser

  • 4 skivor kalvinnanlår (ca 600 g)
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1½ dl ströbröd
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Till stekning
  • 125 g smör
  • Garnering
  • Citron
  • Ansjovis
  • Kapris
  • Instruktioner

    1. Banka ut kalvskivorna lätt med handen eller något redskap så de blir riktigt tunna. Krydda med salt och peppar.
    2. Doppa köttet i vetemjöl så det fastnar ett tunnt lager runt hela skivorna.
    3. Vispa ihop äggen lätt och doppa köttet i det. Doppa det till sist i ströbrödet.
    4. Bryn smöret på medelhög värme och lägg köttskivorna i det. Stek dem några minuter på båda sidor.
    5. Garnera med citronskivor, ansjovis och lite kapris.
    6. Servera med ärtor och skivad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben