Wienerschnitzel av färs

Serverar: 4-8 portioner

Gott

Ingredienser

  • 500 g kalv- eller fläskfärs
  • 1 liten finriven lök
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Panering
  • Mjöl
  • Uppvispat ägg
  • Ströbröd
  • Salt
  • Matfett till stekning
  • Garnering
  • Citronskivor
  • Persilja
  • Ansjovisfiléer
  • Sås
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 gula lökar
  • 1 dl chilisås
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med salt, lök och peppar. Forma till 4 stora eller 8 små platta biffar. Vänd biffarna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i lättsaltat ströbröd.
    2. Stek dem i lite matfett på ej för stark värme. Låt under tiden ingredienserna till såsen stå och puttra utan lock till en tjock sås.
    3. Garnera varje biff med en citronskiva, en rullad ansjovisfilé och en liten persiljekvist. Servera med persiljebestrött ris eller stekt potatis, ärter, tomater och sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben