Wienerschnitzel med traditionella tillbehör.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En klassiker som håller hur länge som helst. Här är den serverad med garnityr bestående av citron, ansjovis, kapris och persilja. En rödvinssås och brynt potatis samt gröna ärtor är också ett måste. Dagen till ära är köttet fläskfilé som utplattats till stora schnitzlar.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 dl ljust osötat ströbröd
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk paprika
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • Rapsolja
  • Smör
  • 4 stora skivor citron
  • 4 ansjovisfiléer
  • 2 tsk kapris
  • 4 kvistar persilja
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och dela den i fyra lika stora delar.
    2. Ställ bitarna på högkant och platta ut dem till stora tunna skivor med en köttyxa.
    3. Strö över paprikan, salta och peppra, låt köttet vila en stund i rumstemperatur.
    4. Vispa äggen till skum på en stor tallrik eller ett lite djupare fat.
    5. Vänd de kryddade köttskivorna först i vetemjöl, sedan i de vispade äggen och till sist i ströbrödet.
    6. Förbered garnityret, lägg en ansjovisfilé som en liten ring på varje citronskiva, fyll i med kapris och lägg på en kvist persilja, förvara svalt.
    7. Värm upp rapsolja och lite smör i en stekpanna, stek schnitzlarna vackert bruna på båda sidor på inte allt för hög värme.
    8. Lägg upp dem på varma tallrikar och garnera med en citronskiva på varje schnitzel.
    9. Servera med brynt potatis, gröna ärtor och rödvinssås

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Disen 9 januari 2010

    Supergott!!! och mycket enkelt att göra. Det var länge sedan vi åt wienerschnitzel men nu kommer det att bli oftare. Full pott! Tack för receptet.

    elisabeth345 19 mars 2010

    Jättegott, gjorde detta igår. En klar 5 poängare.

    gds877 26 augusti 2010

    Supergott, jag njöt.Tack !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben