Smakar nästan som wienersemlorna man köper på kondis.
Ingredienser
1 paket fryst smördeg, 425 g
Fyllning
3 dl vispgrädde
1,5 dl kesella vanilj
1 tsk malen eller stött kardemumma
100 g mandelmassa
Till pudring
Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Låt smördegen tina i cirka 20 minuter och ta ut runda bakelser med ett kakmått, cirka 8 cm i diameter. Har du inget kakmått kan du använda den vassa kanten av en öppnad, rengjord konservburk.
Lägg smördegskakorna jämnt fördelade på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna helt.
Vispa grädden luftig tillsammans med kesella och kardemumma. Riv mandelmassan fint och vänd ner i grädden. Skär ett lock av mördegsbakelserna och fyll dem med vaniljgrädden. Sätt tillbaka locket och pudra med florsocker.