Wienersemlor med kardemummadoftande mandelgrädde

Serverar: 10 portioner

Smakar nästan som wienersemlorna man köper på kondis.

Ingredienser

  • 1 paket fryst smördeg, 425 g
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl kesella vanilj
  • 1 tsk malen eller stött kardemumma
  • 100 g mandelmassa
  • Till pudring
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Låt smördegen tina i cirka 20 minuter och ta ut runda bakelser med ett kakmått, cirka 8 cm i diameter. Har du inget kakmått kan du använda den vassa kanten av en öppnad, rengjord konservburk.
    2. Lägg smördegskakorna jämnt fördelade på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna helt.
    3. Vispa grädden luftig tillsammans med kesella och kardemumma. Riv mandelmassan fint och vänd ner i grädden. Skär ett lock av mördegsbakelserna och fyll dem med vaniljgrädden. Sätt tillbaka locket och pudra med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben