Wok med apelsinfläsk

Mmm

Ingredienser

  • 300 g fläskkött, strimlat, apelsinmarinerat
  • Olja till stekning
  • 2 morötter, i tunna stavar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 bit ingefära, färsk, i tunna strimlor
  • 200 g minimajs
  • 200 g sockerärta
  • 2 msk pressad apelsin
  • ½ tsk socker
  • Salt
  • Peppar
  • 1 bit purjolök, i långa strimlor
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en wok eller en stor stekpanna. Stek köttet ca 5 minuter, hälften åt gången, under omröring och tag upp det ur pannan.
    2. Värm ytterligare olja och fräs morötter, vitlök, ingefära och minimajs några minuter under omröring. Tillsätt sockerärterna och pressad apelsin.
    3. Hetta upp och smaka av med lite socker, salt och peppar. Garnera med tunna purjostrimlor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    safir74 18 maj 2011

    Gjorde en variant på detta idag. Men jag rev ingefäran och vitlöken istället. Hade också wokgrönsaker i. Serverade med äggnudlar. Detta var gott tyckte både jag och dotra min.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben