Wok med sojasås och asiatiska grönsaker
Man kan göra flera olika varianter på denna wok, och variera med olika grönsaker om man inte gillar det jag skrivit i receptet :)
Ingredienser
1 fläskfilé
140 g vattenkastanjer på burk
225 g minimajs på burk
140 g bambuskott på burk
5 cm purjolök
3 dl japansk soja (helst Kikkoman)
2 msk sirap
1 tsk muscovadosocker
1-2 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
Instruktioner
- Börja med att skära fläskfilén i tunna skivor. Hacka purjolöken och stek sedan tillsammans med fläskfilén. När fläskfilén och purjolöken är lätt stekt, häll över de i en skål och ställ undan. Öppna alla konservburkar och häll ut vattnet, och stek sedan grönsakerna på medellåg värme. Medan de steker kan du göra såsen.
Börja med att hälla i sojan. Blanda sedan sojan tillsammans med sirap och muscovadosocker. Skär av och skala ingefäran och pressa sedan den i en vitlökspress. Slutligen: pressa ner en vitlöksklyfta i såsen. Medan du gör såsen, passa upp på grönsakerna då och då.
- Stek sedan köttet och purjolöken tillsammans med grönsakerna lite fort så att köttet blir upphettat. Blanda med såsen och servera med ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)