Wok med sojasås och asiatiska grönsaker

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Man kan göra flera olika varianter på denna wok, och variera med olika grönsaker om man inte gillar det jag skrivit i receptet :)

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 140 g vattenkastanjer på burk
  • 225 g minimajs på burk
  • 140 g bambuskott på burk
  • 5 cm purjolök
  • 3 dl japansk soja (helst Kikkoman)
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk muscovadosocker
  • 1-2 cm färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära fläskfilén i tunna skivor. Hacka purjolöken och stek sedan tillsammans med fläskfilén. När fläskfilén och purjolöken är lätt stekt, häll över de i en skål och ställ undan. Öppna alla konservburkar och häll ut vattnet, och stek sedan grönsakerna på medellåg värme. Medan de steker kan du göra såsen. Börja med att hälla i sojan. Blanda sedan sojan tillsammans med sirap och muscovadosocker. Skär av och skala ingefäran och pressa sedan den i en vitlökspress. Slutligen: pressa ner en vitlöksklyfta i såsen. Medan du gör såsen, passa upp på grönsakerna då och då.
    2. Stek sedan köttet och purjolöken tillsammans med grönsakerna lite fort så att köttet blir upphettat. Blanda med såsen och servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben