Wok si Seitan

Serverar: 2 portioner

Det finns en massa olika sätt att variera sin seitan.

Ingredienser

  • 0,5 l vitkål
  • 2 st morötter
  • 3-4 st seitanfileér
  • 2 dl blandad svamp
  • 1 st röd lök
  • 0,5 st röd paprika
  • 1 dl sojasås
  • 0,5 dl sesamolja
  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk ingefära
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Strimla seitanfiléerna i lagom smala strimlor. Stek dessa i lite olja i en stekpanna eller wokpanna. Peppra med vitpeppar. När strimlorna fått färg och yta så lägg dem i en skål. Strimla morötterna och vitkålen i tunna strimlor. Stek morot och vitkål på medeltemperatur i ca 15 min. eller tills de blivit mjuka. Var noga med att vända om så att ingenting blir vidbränt. Tillsätt sedan svamp, rödlök och röd paprika och fortsätt att steka i 5-10 minuter. Häll sedan ned seitanstrimlorna. Rör sedan ner såsen, blandat på sesamoljan, sojasåsen, ingefäran och farinsockret. Låt puttra i ca. 5 min. på svag värme tills allt fått ta smak av såsen. Servera till ris eller risnudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben