Wokad kyckling med nötter

Serverar: 4 portioner

Med sin vackra färg och goda smak blir denna fantastiska wokrätt svår att motstå både för öga och gom.

Ingredienser

  • 2 kycklingbröst à ca 150 g
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 20 sockerärter
  • 6 champinjoner
  • 6 tsk jordnötsolja
  • 1 tsk fint hackad ingefära
  • 2½ dl kycklingbuljong
  • 4 tsk majsmjöl
  • 2 msk mirin eller torr sherry
  • 2 msk soja- eller ostronsås
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i 2 cm breda strimlor. Skala och skär lökeni 12 klyftor. Pressa vitlöken. Skala och skiva morötterna tunt. Ansa och skölj sockerärterna. Ansa och skiva champinjonerna.
    2. Hetta upp oljan på medelhög värme i en wokpanna eller en stor stekpanna. Tillsätt kycklingen och bryn under omrörning med en flat träslev i 3 minuter.
    3. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och bryn ytterligare en minut under omrörning. Tillsätt morötterna och bryn ytterligare en minut.
    4. Tillsätt sockerärter och champinjoner. Bryn i 2 minuter. Tillsätt buljongen, sänk till svag värme och låt det sjuda under lock i ca 5 minuter.
    5. Blanda mjölet väl med mirin och soja. Tillsätt blandningen till woken och sjud upp under ständig omrörning. Låt sjuda i ca en minut och tillsätt cashewnötterna. Servera genast med nudlar eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben