Wokad kycklingfilé med rödkålsnudlar

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Hittade det här i en receptsamling från coop. Gott och snabblagat. Kycklingen kan bytas ut mot laxfilé.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • Marinad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk ingefära, färskriven
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • Rödkålsnudlar
  • 1 palsternacka
  • 500 g rödkål
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • ½ - 1 chili
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Till servering
  • 2 tsk sesamfrön
  • Koriander
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén i strimlor. Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i filèerna. Låt dem ligga i marinaden under tiden grönsakerna förbereds. Strimla rödkålen i tunna strinlor, ett tips: använd osthyveln. Skala palsternackan och skär den i tunna strimlor. Urkärna och finhacka chilin. Hacka koriandern
    2. Hetta upp rapsolja i en wokpanna. Lägg i kycklingen och woka 4-5 minuter. Ta upp kycklingen och lägg ner palsternacka och rödkål. Woka 2-3 minuter. Tillsätt sesamolja, chili, honung och vinäger. Lägg i kycklingen och låt allt bli genomvarmt. Toppa med sesamfrö och finhackad koriander strax före serveringen.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Ludan 2 januari 2011

    Denna rätt ser nog inte så aptitlig ut - barnen tyckte att kycklingen hade en konstig färg då den blivit rödaktig av kålen. Men det var inget fel på smaken alls och det var rätt så mättande.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben