Wokad lax med cajunsås

Serverar: 4 portioner

Lax, paprikor, champinjoner och salladslök tillsammans. Salladslöken byter jag ibland ut mot purjolök i lagom mängd. Det fungerar bra det också. Cajunkryddor ersätter jag med lite cayennepeppar.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 2 röda paprikor
  • 150 g champinjoner
  • 6 salladslökar
  • 2 msk matolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl hönsbuljong
  • 2 dl crème fraîche
  • Marinad
  • 1 dl Oyster & Shrimp sauce
  • 1 msk cajunkryddor
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Rör samman marinaden i en skål. Skär bort skinnet på laxen och skär köttet i grova strimlor. Lägg dem i marinaden och rör om. Låt stå ca 1 tim.
    2. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela svampen och skiva salladslöken. Fräs paprikan, svampen och salladslöken ett par minuter i lite olja i het wok eller stor stekpanna under omrörning. Salta, peppra. Ta upp grönsakerna och lägg åt sidan.
    3. Hetta upp lite mer olja i woken. Ta upp laxbitarna ur marinaden och woka dem försiktigt ett par minuter.
    4. Häll på buljongen, crème fraîche och marinad och lägg i grönsakerna. Låt puttra på svag värme 1-2 min eller tills laxen är klar. Servera med kokt jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben