Wokad mangobiff i pitabröd

Serverar: 4 portioner

Åh vad gott det låter.

Ingredienser

  • 500 g rostbiff, innanlår eller fryst färdigstrimlat kött av nöt
  • 2 tsk soja
  • 2 msk flytande margarin
  • 500 g djupfrysta wokgrönsaker
  • 3 msk mango chutney
  • 3 msk vatten
  • 2-3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 pitabröd
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor om det är helt eller tina det frysta. Blanda det med sojan. Hetta upp hälften av fettet och stek köttet i omgångar. Ta upp det på fat.
    2. Fräs sedan grönsakerna i resten av fettet. Blanda i köttet, mangochutneyn och vattnet och hetta upp. Smaka av med lite salt och peppar. Värm eventuellt bröden enligt förpackningen. Gör ett snitt i dem och fyll med kött- och grönsaksblandningen.
    3. Mjölk eller varm buljong är gott att dricka till.
    4. Tips:Kött ger fullvärdigt protein, zink och lättabsorberat järn och vitamin B12. Brist på B12 kan ge blodbrist. B12 finns framför allt i kött och andra animaliska livsmedel, t ex mjölkprodukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben