500 g rostbiff, innanlår eller fryst färdigstrimlat kött av nöt
2 tsk soja
2 msk flytande margarin
500 g djupfrysta wokgrönsaker
3 msk mango chutney
3 msk vatten
2-3 krm salt
1 krm svartpeppar
4 pitabröd
Instruktioner
Skär köttet i strimlor om det är helt eller tina det frysta. Blanda det med sojan. Hetta upp hälften av fettet och stek köttet i omgångar. Ta upp det på fat.
Fräs sedan grönsakerna i resten av fettet. Blanda i köttet, mangochutneyn och vattnet och hetta upp. Smaka av med lite salt och peppar. Värm eventuellt bröden enligt förpackningen. Gör ett snitt i dem och fyll med kött- och grönsaksblandningen.
Mjölk eller varm buljong är gott att dricka till.
Tips:Kött ger fullvärdigt protein, zink och lättabsorberat järn och vitamin B12. Brist på B12 kan ge blodbrist. B12 finns framför allt i kött och andra animaliska livsmedel, t ex mjölkprodukter.