Wokade grönsaker med ingefära och chili

Serverar: 4 portioner

Otroligt smakrik och snabblagad wok med färgsprakande grönsaker, mjuk tofu och knapriga cashewnötter.

Ingredienser

  • 250 g risnudlar
  • 2 msk olja
  • ½ tsk tamari (alt ljus sojasås)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk agavesirap (alt socker)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • Några droppar sesamolja
  • 400 g broccoli
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 250 g champinjoner
  • 200 g fast tofu, gärna marinerad
  • 100 g cashewnötter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna i lättsaltat vatten och häll sedan av i ett durkslag. Skölj försiktigt med kallt vatten så att de behåller sin spänst.
    2. Blanda ihop olja, tamari, citronsaft, agavesirap, paprikapulver, chiliflingor, riven ingefära, sesamolja och salt i en stor skål.
    3. Skär broccolin i små buketter samt stjälken i mindre bitar. Skiva löken och skär paprika och champinjoner i mindre bitar. Tärna tofun.
    4. Hetta upp en wokpanna eller djup stekpanna och woka grönsakerna i olja på högvärme. De ska få färg och mjukna något utan att förlora sin spänst.
    5. Vänd ner grönsakerna i skålen med marinaden. Woka avslutningsvis tofun. Vänd nu ner allt i wokpannan, låt marinaden värmas upp och blanda ner risnudlarna. Smaka av med salt och peppar.
    6. Toppa woken med cashewnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben