Wokade grönsaker med tortillabröd

Serverar: 4 portioner

Den här grönsakswoken serveras på varma tortillabröd. Du värmer dem enkelt i ugnen eller i mikro.

Ingredienser

  • 2 tsk sesamfrö
  • 1 ½ gul lök
  • 200 g färska sockerärter
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 160 g färska champinjoner
  • 200 g bambuskott
  • 16 minimajs
  • 2 morötter
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • 1 msk sweet chili-sås
  • 4 tortillabröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 275°.
    2. Rosta sesamfröna i ugnen.
    3. Skala och skiva den gula löken. Skölj sockerärterna. Skär paprikorna i tunna strimlor. Borsta av och skär itu champinjonerna. Strimla bambuskotten.
    4. Hetta upp matolja och sesamolja. Tillsätt vitlök, ingefära och lök. Fräs under omrörning på medelstark värme ca 1 minut.
    5. Tillsätt sockerärter, paprika och champinjoner. Fräs under omrörning ytterligare ca 2 minuter. Tillsätt bambuskotten och minimajsen.
    6. Rör ihop soja, honung och sweet chilisås.
    7. Värm tortillabröden och lägg på grönsaksblandningen.
    8. Strö över de rostade sesamfröna och dressingen. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben