Wokade kidnyebönor med grönsaker

Serverar: 4 portioner

god vegetarisk rätt. Servera med råris, alfalfa (groddar), och sojasås.

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 kr kajennpeppar
  • 3 dl kokta kidneybönor
  • 400 g djupfrysta wokgrönsaker
  • 1 burk ananas i skivor, 227 g
  • 1/2 dl lage av ananasen
  • 1 1/2 dl grönsaksbuljong, (tärning eller fond + vatten)
  • 1 tsk arrowrot
  • 1 msk saft av pressad lime
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Hetta upp hälften acv oljan i en wokpanna. Tillsätt ingefära och kajennpeppar. Lägg i bönorna och fräs i 1 minut. Lägg upp bönorna på ett fat.
    2. Fräs grönsakerna i resterande olja. Skär ananasen i bitar och blanda ner dem i woken.
    3. Tillsätt ananaslagen och buljongen. Red av med arrowrot. Smaka av med limesaft och salt,vänd ner bönorna och hetta upp under försiktig omrörning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben