Wrapbröd på dinkel och råg

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Barn skall ju lära sig att äta sunt så här har jag ett kanonrecept till detta, mina barn älskar detta.

Ingredienser

  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 5 dl dinkelmjöl
  • 1 msk krossad linfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk olja
  • Ca 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda de båda mjölsorterna, krossad linfrö,salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och så mycket vatten att du får en fast deg.
    2. Dela upp degen i 12 lika stora delar. Kavla varje del på en lätt mjölad arbetsbänk till en rund kaka. 18- 20 cm i diameter.
    3. Grädda kakorna i en upphettad torr stekpanna på medelvärme i ca ½ minut på varje sida tills de har fått färg. Lägg dem ovanpå varandra och täck dem med aluminiumfolie så att de håller sig mjuka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben