Vinbärsmuffins med råg i ryggen

Serverar: 12 portioner

Råg, vitchoklad, vinbär och jordgubbssaft. Mums! Dessa muffins bakas på fullkornsråg och smaksätts med svarta vinbär och vit choklad. Det blir lite annorlunda, mustiga muffins!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl rågmjöl
  • 1 dl socker
  • 1 dl (mörk) sirap
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl jordgubbssaft (vanlig blandsaft)
  • 50 g smält smör
  • Ca 2 dl svarta vinbär
  • 12 bitar vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Smält smöret och låt svalna. 3. Blanda ihop rågmjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. 4. Knäck äggen i en annan skål och vispa upp dem lite. Tillsätt sirap, saft och smält smör och rör om. 5. Blanda ihop de torra och de våta ingredienserna och tillsätt till sist svarta vinbär, rör ihop till en slät smet. 6. Dela smeten i formar eller använd en muffinsplåt. Sätt en chokladbit på varje muffins och tryck in den lite. 7. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben