Glacerade vinbärsmuffins

Serverar: 15 portioner

Tid: 45 minuter

Syrliga goda sommarmuffins.

Ingredienser

  • 2 ½ dl strösocker
  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 5 dl specialvetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 ½ dl röda vinbär
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl vinbär, passerade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker vitt och poröst, tillsätt äggen ett i sänder. häll sedan ner mjölken i bunken.
    2. Blanda i en annan bunke mjöl, vaniljsocker, och salt. Rör ner blandningen i smeten, rör inte för länge. Vänd ner vinbären i smeten.
    3. Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna.
    4. Passera resten av vinbären. Häll i florsockret i en kastrull och sätt på svag värme. Häll i de passerade vinbären och blanda till en ganska tjockflytande kräm. Vid behov späd med lite vatten. Smeten skall inte bli varm bara lite ljummen.
    5. Glasera de svalnade muffinsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    elisabethugo 23 juli 2011

    Hur mycket mjöl skall det vara

    Roskerstin 23 juli 2011

    Det skall vara 5 dl, jag har nu redigerat receptet. Det hade tydligen gått igenom 'besiktningen' ändå. Tack för att du såg det och påpekade! M V H Kerstin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben