Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker vitt och poröst, tillsätt äggen ett i sänder. häll sedan ner mjölken i bunken.
Blanda i en annan bunke mjöl, vaniljsocker, och salt. Rör ner blandningen i smeten, rör inte för länge. Vänd ner vinbären i smeten.
Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna.
Passera resten av vinbären. Häll i florsockret i en kastrull och sätt på svag värme. Häll i de passerade vinbären och blanda till en ganska tjockflytande kräm. Vid behov späd med lite vatten. Smeten skall inte bli varm bara lite ljummen.
Det skall vara 5 dl, jag har nu redigerat receptet. Det hade tydligen gått igenom 'besiktningen' ändå. Tack för att du såg det och påpekade! M V H Kerstin
Hur mycket mjöl skall det vara
Det skall vara 5 dl, jag har nu redigerat receptet. Det hade tydligen gått igenom 'besiktningen' ändå. Tack för att du såg det och påpekade! M V H Kerstin