Svarta vinbärsmuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Svarta vinbär i muffinsen gör dem syrliga och söta samtidigt.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 0.75 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ msk potatismjöl
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g svarta vinbär
  • Ev florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt mjölk och ägg och vispa samman.
    3. Blanda mjöl, potatismjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner mjölblandningen i smörblandningen.
    4. Repa vinbären och vänd ner dem i smeten. Fördela i muffinsformar.
    5. Grädda mitt ugnen 20-25 minuter. Pudra eventuellt över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben