Vinbärsmuffins med havre

Serverar: 12 portioner

Havregryn och fullkornsmjöl i smeten garanterar att dessa bakverk inte bara är goda utan också bra för hälsan. Lönnsirap ger smaken en viss karamellton.

Ingredienser

  • 3 dl fyra sädeslagsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1 nypa salt
  • 40 g mjukt smör
  • 2 ägg
  • 1 dl lönnsirap
  • ½ dl lättmjölk
  • 250 g röda vinbär eller frysta blandade bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, apelsinskal och salt i en skål. Använd elvispen och vispa samman smör, ägg och lönnsirap i en annan skål.
    2. Rör ner mjölken, lite i taget, i äggblandningen. Rör snabbt ihop ägg- och mjölblandningen med en slev. Rör inte för mycket, ingredienserna ska bara nätt och jämnt blandas.
    3. Skölj och torka av vinbären. Ta av vinbären. Ta av bären från stjälkarna med en gaffel och rör ner dem i smeten. Fyll muffinsformarna med en tredjedel smet.
    4. Sätt in muffinsen i ugnen och grädda 20-25 minuter tills de pöst upp och är vackert bruna. Ta ut muffinsen ur ugnen och låt vila 10 minuter. För sedan över muffinsen på ett galler och låt svalna. Servera till frukost, eftermiddagskaffe eller till te med ost och smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben