Röda vinbärsmuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Syrliga och goda. Toppen att göra om man har vinbär liggande i frysen.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl yoghurt
  • 1/2 dl flytande margarin
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl röda vinbär
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Tillsätt yoghurt och margarin och vispa lite lätt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och vispa försiktigt. Varva muffinssmet och vinbär i formarna och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    bodilla 30 juli 2008

    Mmmmm, vad saftigt och gott med vinbär att tugga på! Lite syrligt och lite sött ihop med muffins, som alltid är gott!! Hade med dem till stranden och det var ett gott avbrott mellan sol och bad!!

    chiliiallt 3 augusti 2009

    provade dom just och en härlig doft av vanilj spred sig i rummet! gott med de syrliga röda vinbären

    efwa 24 augusti 2009

    Kanongoda, pudrade lite florsocker över !

    starlight 20 juli 2010

    Massa mumsigt - tackar för receptet

    ninna60 5 augusti 2010

    Jättegoda men ett tips: I vanliga muffinsformar blev det 25 st, för 12 personer är nog tänkt för STORA muffinsformar!?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben